Toruń. Ponadpartyjna inicjatywa posłów - dla Ukrainy

Posłanki i posłowie Torunia  z Joanną Scheuring-Wielgus, Iwoną Hartwich, Tomaszem Lenzem, Arkadiuszem Myrchą, Zbigniewem Girzyńskim, Janem Krzysztofem Ardanowskim – oświadczyli dziś, że  podejmują realne działania pomocowe dla obywateli Ukrainy.

„Nasze biura poselskie posłużą jako miejsca zbiórki, gdzie mieszkańcy Torunia i okolic mogą przynosić artykuły pierwszej potrzeby, które następnie zostaną przekazane do Polskiego Czerwonego Krzyża.

Zbieramy:

ŻYWNOŚĆ DŁUGOTERMINOWĄ (konserwy, olej, cukier, makarony, mąka, kasza, ryż, herbata, kawa, słodycze, warzywa/owoce w puszkach)
 KOSMETYKI, CHEMIĘ GOSPODARCZĄ I ARTYKUŁE HIGIENICZNE (żele pod prysznic, szampony, mydła, szczoteczki i pasty do zębów, kremy ochronne, pampersy dla dzieci, płyny do prania, płyny do mycia naczyń)

ŚRODKI OPATRUNKOWE (koce termiczne, gazy jałowe, kompresy jałowe, opaski dziane, bandaże elastyczne, ampułki soli fizjologicznej, środki odkażające, rękawiczki jednorazowe, chusty opatrunkowe sterylne, opaski uciskowe, nożyczki do opatrunków)

KOCE I ŚPIWORY
 MASKOTKI DLA DZIECI
 MLEKO DLA NIEMOWLĄT

Powyżej wymienione rzeczy można przynosić do mojego biura poselskiego od pon. do pt. w godzinach 8:00-16:00.

torun poslowie

Jeżeli ktoś z Państwa może przyjąć jakąś rodzinę z Ukrainy, to prosimy o taką informację - będziemy w tym działaniu pośredniczyć.

Joanna Scheuring-Wielgus

ul. Warszawska 4 lok.1

87-100 Toruń

Fot. Maciej Wasilewski / Agencja Wyborcza.pl”.